• Marlene ZenseCoaching

Hoogsensitief een curse of blessing? - Zensecoaching

Jij, als sensitieve vrouw, weet in deze tijd meestal al wel dat je hoogsensitief bent. Genoeg blogs, coaches, artikelen, podcasts en zelfs documentaires verschijnen en maken je bewust. Steeds meer celebrities komen er voor uit en laten je zien hoe hun belevingswereld is en waar ze tegen aan lopen. Heel eerlijk wordt HSP nog snel als last gezien. Je bent snel overprikkeld, kan niet altijd overal ja op zeggen, je kunt nooit helemaal mee komen op je werk of in relaties met het tempo van de ander etc. Toch? Dat is het overall beeld. Dus mijn vraag aan jou hoe zie jij dat: zie jij jouw sensitiviteit als zegen of als vloek?


Want.. ja het is ook zo dat over het algemeen komen prikkels van buitenaf meer bij je binnen, beleef je alles intenser, heb je een sterk invoelend vermogen en heb je een levendige en actieve binnenwereld. Combineer dit met een wereld die veel prikkels geeft, veel van je verwacht wordt, de lat hoog ligt en de energieen ons steeds meer dwingen om voor de liefde te kiezen. Plus dat je als hoogsensitief persoon vaak de ander blij wil maken en een geboren caretaker en redder bent. Toch? Nou geloof me dan dat het niet heel gek is dat je vroeg of laat crasht... Tips om hier mee om te gaan vind je in mijn blog: Zense Tips and Tricks voor HSP'ers & HSS'ers of kijk bij mijn podcasts.


Ik crashte zelf dus ook meerdere malen. Kleine momenten maar ook grootser. Zij hebben mij wakker geschud en steeds bewuster gemaakt. Er voor gezorgd dat ik aan mezelf ging werken, healen, mijn ware talenten ontdekte en inmiddels precies weet hoe er mee om te gaan (zoals grenzen aan geven en ten alle tijden verbinden met je intuïtie). Ik zie mijn hoogsensitiviteit als een zegen. Een schat die maakt wie ik ben. Die maakt dat ik andere sensitieve vrouwen kan coachen, healen en begeleiden naar een vrijer, gelukkiger en waardevoller leven. Want dat geluk gun ik iedere sensitieve vrouw!


Iemand die minder of niet zo sensitief ingericht is, kan dat gevoelige nog wel eens vinden als overdreven of aanstellen. Maar wat mij zelf verbaasde, veel hoogsensitieve vrouwen, inclusief ik zelf in het verleden, veroordelen zichzelf hier vooral nog op, bewust of onbewust. Welke stappen ik doorlopen heb om het van vloek naar een zegen te maken zijn de volgende:


1 Bewust worden van HSP

Je ziet een artikel of post voorbij komen waarin je veel herkenning hebt. Zou ik dan ook hoogsensitief zijn? Je gaat op verder onderzoek uit. Gaat er meer over lezen en komt er achter welke kenmerken bij jou passen. Meestal is dit de fase van herkenning en dat puzzelstukjes op zijn plek vallen.


2 Verdiepen in HSP

Je gaat je verder verdiepen in HSP. Waar staat het voor, waar herken ik mezelf in? Niet elke HSP'er is hetzelfde. Daarbij komt dat opvoeding, karakter en bijv trauma invloed hebben op hoe jouw hoogsensitiviteit zich hebben ontwikkeld. In mijn healing- en coachtrajecten zet ik je als vrouw helemaal in het middelpunt. We kijken waar jij staat met je 'hsp zijn'. Waar loop je tegen aan en daarbij kijk ik wat je op dat moment het meest bij je aansluit.


3 Omarmen van HSP

De cruciale fase als je het mij vraagt! Het werkelijk omarmen en accepteren van je HSP zijn. Dit vraagt doorzettingsvermogen, echt willen veranderen en doorbreken van belemmerende patronen en gedachten. Want zo is er altijd een reden waarom je je HSP zijn nog niet (helemaal) omarmt hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je je altijd heb aan willen passen aan je omgeving. Deze fase heeft dus altijd een gevolg voor jou en je omgeving. Maar je wordt er echt zo veel blijer van om deze stap te nemen. Vrijer, gelukkiger en blijer. Vaak houdt het vrouwen tegen omdat je nu weet wat je hebt en niet wat er gaat komen. Laat je dan begeleiden. Geloof me, ook al weet je nog zoveel, met een coach ga je er zoveel makkelijker door heen. Durf te investeren in jezelf. Durf er door heen te gaan.


4 HSP niet alleen accepteren maar...

Niet alleen accepteren en omarmen van HSP en alle eigenschappen die daarbij horen maar HSP ook echt gaan zien als jouw kracht. Dan ga je echt transformeren naar de ware Inner Goddess die je altijd al in je had. Dan kun je transformeren naar een krachtige liefdevolle vrouw die in verbinding met haar intuïtie en altijd weet wat goed voor haar en haar het beste brengt in de wereld!


Vergeet niet.. je binnenwereld; gevoelens, gedachten zijn een wereld op zich. Die ook intenser en actiever is in vergelijking met minder sensitieve vrouwen. Je kunt je belevingswereld niet stil zetten. Wel rustiger en kalmer maken en leren omgaan met jouw hoogsensitiviteit, met leven in deze nieuw tijd♥ Wil je meer informatie kijk dan verder op mijn website naar de workshops, coachtrajecten en healings die ik aan bied. Zie ik ook mijn Facebook of Instagram. Leuk om je in de toekomst te zien!


♥ Marlene van Zense Coaching & Healing


#hoogsensitief #hsp #hooggevoeligheid #nieuwetijd #hspalskracht #transformatie #coaching #healing #zelfbewustzijn #persoonlijkeontwikkeling #moederschap #tips #advies #blog #workshop #zensecoaching #relatie #sensitievevrouw #vrouw #vrouwen #vrouwelijkeondernemer #ambitieuzeondernemer

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven