• Marlene ZenseCoaching

Wil jij ook bewuster leven?

Bijgewerkt: 2 jul 2018

Wat is nu eigenlijk bewust leven? Bewust leven is niet meer dan letterlijk bewust aanwezig zijn in je eigen leven.


Het vraagt van je om niet alleen met je hoofd te leven maar ook je hart, intuïtie, je voelen te gebruiken. Het vraagt veelal om een rustiger tempo. Om niet voor die automatische piloot te kiezen, deze uit te zetten en even te laten gebeuren wat er gebeurd. Eens eerlijk te kijken; hoe zou ik het kunnen doen als ik minder op een dag ga doen. Als ik het anders ga doen… nee tegen mensen zeggen en ja tegen anderen.


Maakt het ook echt gelukkiger?


In eerste instantie kan het onrust oproepen waardoor veel mensen er van weg blijven. Het oude loslaten lijkt in ons hoofd vaak groots, lijkt veel moeite te gaan kosten.

Dat kan toch niet leuk zijn? Dat kan al zeker niet gelukkig maker? Maar eenmaal door wat onrustig en ongemakken heen, ligt er toch echt rust, ruimte, vrijheid, nieuwe kansen en liefde. En hoe bewuster je gaat leven, hoe meer van dat alles er op je wacht.


Wat kan jou helpen bewuster te leven?


^Ga op onderzoek uit en vindt mensen die jou kunnen inspireren. Het mooie van het wereldwijde web is bijvoorbeeld dat veel mensen hun wijsheid en ervaringen delen. Zo kun je veel inspiratie op doen en contacten op doen die jou weer verder helpen op je pad van bewustzijn.


^Gun jezelf een coach en leer bewust naar jezelf te kijken. Laat het je inzichten brengen over jouw denkwereld, over overtuigingen die alle ruimte van je krijgen. Zodat je gaat ontdekken wie je werkelijk bent en wat je nog wil in dit leven.


^Gebruik het mooiste instrument wat er is; je lichaam. Geef je lichaam op alle mogelijke manieren aandacht en laat het spreken. Yoga, mindfullness, bewust (buiten) wandelen, een massage geven (aan je partner, je kind), een massage ontvangen. Kom zo dichter bij jezelf en heel jezelf.


^Geef je creativiteit de ruimte. Veel mensen in mijn omgeving zie ik de laatste tijd cursussen zoals schilderen, paard rijden of masseren doen. Gewoon omdat het kan. Niet om de beste schilder of masseur te worden maar om vanuit gevoel en intuïtie bezig te zijn. Om het leven anders te beleven, te creëren en even niet vanuit het hoofd bezig te zijn.


^Gun jezelf de tijd om de dagelijkse dingen bewuster te doen. Bewust met de kinderen voetballen in de tuin of s avonds een 'rustig worden ritueel' doen. Een keer in de week bewust een recept uitkiezen en die dag alleen de ingrediënten gaan kopen voor dat gerecht. In alle rust het gerecht maken en met fijn gezelschap op eten. Bewust er tijd voor vrij maken omdat het belangrijk voor jou is.


Wat zou voor jou de omslag naar een bewuster leven kunnen zijn? Waar maakte jou hart een sprongetje? Zo niet, ben je bewust wat je nog tegen houdt? Wil je daar achter komen?


#bewustleven #bewustzijn #hoebewustleefjij #inspireerjezelf #inspireereenander #zensecoaching #zensemassage

28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven